Від 8 до 24 січня: Кабмін готується ввести локдаун



За попередньою інформацією, рішення мають ухвалити сьогодні на засіданні уряду.

- джерело.

Кабінет Міністрів України готується ввести жорсткий карантин на всій території України з 8 до 24 січня. Про це виданню LB.ua повідомив один із представників влади:

Триває обговорення. Рішення буде у другій половині дня (9 грудня).

Інформацію у своєму телеграм-каналі також підтвердив народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко:

Сьогодні у Кабміні, ймовірно, розглядатимуть локдаун у січні та його умови. На порядку денному поки що цього питання немає, триматиму в курсі. Локдаун планується ввести з 8 до 25 січня.

Крім того, як повідомляє LB.ua з посиланням на проєкт постанови Кабміну, уряд планує продовжити чинний карантин, попередньо введений до 31 грудня, до 28 лютого.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, локдаун повинен тривати від 15 до 21 дня, щоб показники захворюваності на COVID-19 припинили зростати й стабілізувались та почали зменшуватись.

Про зупинку роботи транспорту в умовах жорсткого карантину поки не йдеться.

Нагадаємо, що уряд скасував карантин вихідного дня і натомість ввів «помаранчевий рівень» епідеміологічної небезпеки в Україні. У цей період дитячі садочки та 1-4 класи закладів загальної середньої освіти працюватимуть у звичайному режимі, з дотриманням усіх норм карантинних обмежень.


Читайте також:


Залишити коментар: