“Вчитись легко”: шість секретів для батьків, як зацікавити дитину навчанням



Чому одним вчителям та батькам вдається легко заохотити дитину вчитися, а іншим це не вдається? Психологи зазначають, що завдяки кільком педагогічним хитрощам, процес навчання стане ефективним і приємним для малюка і приноситиме задоволення і батькам.

- джерело.



1. Використання преміальних діаграм. Виконання завдання гарантужться винагородою. Провідні педагоги світового рівня стверджують, що дуже часто саме матеріальні чи емоційні винагороди стають найкращим стимулом для дітей.

2. Навчіться хвалити та заохочувати свою дитину. Це краще діє, ніж довгі сварки та бурчання. З часом дитина вчиться розуміти приємні відчуття, отримані від похвали,і робитиме усе, щоб знову відчути ці емоції.

3. Вчителі завжди вимагають від дітей більшого. Така методика дає результат і стимулює дітей розвиватися. Не варто і вдома сварити за погану поведінку по факту. Встановіть конкретні вимоги та правила для дитини щодо хатніх умов, і будьте готові залучати систему покарань за їх недотримання.

4. Пориньте у світ дитини. Нехай завдання та вправи стануть ближчими та більш зрозумілими для юного дослідника. Для цього достатньо рахувати не просто цифри, а, наприклад, голи улюбленої футбольної команди, чи перетворити перше знайомство із хімічними елементами на казкову історію.

5. Не забувайте, що ви – найближча людина для своєї дитини, і повинні підтримувати її в навчанні. Приділіть трохи часу, поцікавтесь, що вивчають діти зараз у школі, які вправи задають вчителі та з чим виникли проблеми.

6. Зробіть навчання задоволенням. Нехай під час спільного виконання домашніх завдань з дитиною, у вас з’явиться маленька традиція – робити собі приємності. Це може бути перерва на короткий мультфільм, розважальна хвилинка або час для смакування улюбленими солодощами. Тоді дитина знатиме, що навіть при роботі над нудними задачами можна отримати задоволення.


Читайте також:


Залишити коментар: