Вчені заявили про вплив вакцин від COVID-19 на менструацію



Вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 можуть змінювати менструальний цикл у жінок. З початку масової вакцинації стало з’являтися все більше свідчень цьому, передає “Science Alert”.

- джерело.

У Великобританії понад 30 тис. жінок розповіли, що їх менструальний цикл після вакцинації від COVID-19 трохи змінився. Це вдалося дізнатися завдяки інформації з бази даних “Yellow Card” ( “Жовта картка”), де пацієнти можуть повідомляти про побічні ефекти від різних ліків.

Як заявила репродуктивний імунолог з Імперського коледжу Лондона Вікторія Мале, ці зміни у менструальному циклі не є небезпечними і короткочасні. Однак дослідження такого побічного ефекту має велике значення.

Американський Національний інститут здоров’я вже направив 1,67 млн доларів на дослідження того, як вакцини від COVID-19 впливають на цикли.

Доктор додає, що менструальний цикл, після вакцинації від коронавірусу, може бути рясніше або затримуватися через імунну реакцію і не є небезпечним для здоров’я.

На даний момент, як повідомила Мале, більшість жінок, у яких спостерігалися зміни у циклі, розповіли, що ефект тимчасовий і швидко зникає.


Читайте також:


Залишити коментар: