Вчені з’ясували, на якій стороні ліжка не можна спати



Погіршення в самопочутті людини часто буває пов’язано з неочевидними факторами, в чому знову змогли переконатися автори нових експериментів, що проводилися в Великобританії.

- джерело.

Вчені висловили думку про те, що на здоров’я впливає навіть те, з якого боку ліжка ми спимо. Джерело

Спочатку експериментатори ставили завдання визначити, чи є зв’язок між тим, з якого боку ліжка спить людина, і якістю його відпочинку, що впливає на стан організму.

“Експеримент допоміг прийти до висновку, що люди, які вважають за краще спати на лівому боці ліжка, висипаються і відпочивають краще”, – такий висновок було зроблено вченими після спостережень.

За словами авторів роботи, людина, сплячий на лівій стороні ліжка, висипається набагато краще, оскільки його сон виявляється більш спокійним і глибоким.

“Крім цього таких людей набагато рідше мучить безсоння, в порівнянні з людьми, які сплять на правій стороні ліжка”, – наводиться думка організаторів дослідження в електронному журналі Med-heal.

Спостереження медиків і результати спеціального анкетування респондентів показали: ті люди, які сплять на лівій стороні, на 4% частіше прокидаються вранці відпочили і з гарним настроєм в порівнянні з іншими.

Крім того, дослідники помітили, що “лівобічні” сплячі на 9,5% частіше виявляють психічну стійкість: вони частіше сприймають складні життєві ситуації з позитивом.


Читайте також:


Залишити коментар: