Вчені створили жуйку, яка зупиняє передачу COVID-19



Вчені розробили жувальну гумку, за допомогою якої можна запобігти передачі коронавірусу. Розробкою займалися представники Школи стоматологічної медицини Пенна, Школи медицини Перельмана, Школи ветеринарної медицини та Інститутів Вістар та Фраунгофера.

- джерело.

Про це повідомляє



Molecular Therapy
.

SARS-CoV-2 розповсюджується за допомогою слини. Коли пацієнт із коронавірусом чхає, кашляє чи розмовляє, частки вірусу вилітають із рота. В результаті співрозмовник і людям лядом можуть заразитися. Вчені вважають, що жуйка з додаванням рослинного білка може “зловити” вірус та знизити його концентрацію у слині. Шляхом цього, передача вірусу блокується. Шанси розповсюдити вірус зменшуються.

Для виробництва жуйки використовували рослинний білок ACE2 та сполучні речовини. Щоб жуйка була смачною, додали смак кориці.

У результаті досліджень виявилося, що білок ACE2 може нейтралізувати віруси SARS-CoV-2. У учасників експерименту взяли мазки з носа та горла. Жоден із них не заразився COVID-19.

Вчені також з’ясували, що їхня жуйка запобігає проникненню вірусів у клітини. Вона блокує рецептор АСЕ2 у клітинах або зв’язується безпосередньо зі спайковим білком.

Рівень вірусної РНК у слині пацієнтів упав настільки, що в лабораторних умовах його важко ідентифікували.

Вчені планують перевірити клінічні випробування. Якщо вони продемонструють безпеку та ефективність нової жуйки, гумку призначатимуть пацієнтам із позитивними тестами на коронавірус.

Цей матеріал підготовлений на підставі останніх досліджень, висновків вчених та лікарів. Матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.


Читайте також:


Залишити коментар: