Вбивство, скоєне українцем, суд Польщі визнав необхідною самообороною



Вбивство грузина у Глісно — необхідна оборона. Українця засудили до двох місяців лише за побиття жертви.

- джерело.

Про це повідомляє InPoland.net.pl, посилаючись на slupsk.naszemiasto.

Суд встановив, що Ігор С. смертельно поранив Давіті Г., захищаючись від загрози вбивства. З тих самих причин завдав серйозних травм Отару С.
«Ігор С. діяв в умовах самозахисту , відбиваючи прямий і незаконний напад на його життя», — інформує суддя Яцек Жолч, голова кримінального відділу окружного суду у Слупську. Суд, встановив, що Ігор С. вдарив Давити Г. в обличчя, завдавши легкі тілесні ушкодження, і за це засудив громадянина України до двох місяців. Отар С. був засуджений до загального покарання у вигляді року та восьми місяців позбавлення волі за участь у бійці та спробу поранити Ігоря С. Суд виніс надзвичайно м’який вирок, а також зняв запобіжний захід.

Ігор С. відповідав у суді за участь у бійці із застосуванням небезпечного інструменту, під час якої він вбив Давіті Г. та спробу вбивства Отара С., завдавши йому серйозних травм. Йому загрожувало довічне ув’язнення. На початку травня 2019 року суд відпустив Ігоря С.  під  заставу у 30 тис. євро.

Прокуратура вимагала Ігорю С. 12 років ув’язнення та 50 000 злотих на користь центру допомоги жертвам злочинів. Ігор С. не визнав себе винним у вчиненні злочину. Він підтвердив, що була бійка, але напали саме грузини. Адвокати вимагали виправдання.

Отару С., за участь у бійці із застосуванням небезпечного знаряддя, загродувало до 10 років позбавлення волі. Прокуратура вимагала для нього три роки і шість місяців позбавлення волі. Отар також не зізнався у звинуваченні, пояснивши, що лише хотів запобігти конфлікту між Ігорем С. та Давіті Г. Суду чекав, перебуваючи під тимчасовим арештом.

Трагічна бійка відбулася 23-24 березня 2019 року в одному з будинків у Глісно-Великім в Битовському повіті, де мешкали працівники з Грузії та України.

Того дня грузин Давіті Г. поводився агресивно у стані алкогольного сп’яніння. Як і інші учасники бійки. Ігор С. мав 0,26 алкоголю в крові, Отар С. — 1,26, Давіті Г. — 1,3 проміле.

Давіті чіплявся до інших громадян України, зокрема жінок. Що й стало приводом для бійки. В результаті якої 25-річний грузин отримав смертельні поранення у груди та шию, 39-річний Отар С. — важкі поранення ножем, які загрожували життя. 29-річний українець мав поранення середньої важкості.

Після кривавого конфлікту українець Ігор С. попросив власника будинку, поляка, викликати швидку допомогу та поліцію.


Читайте також:


Залишити коментар: