Вбивство 9-річного хлопчика: раптово зник головний доказ



Минув рівно місяць від дня похорону 5-річного Кирила Тлявова із Переяслава-Хмельницького, якого вбили п’яні поліцейські.

- джерело.

Чоловіки розважалися стріляниною з рушниці просто біля будинку. Куля долетіла до перехрестя, де гралися діти, і влучила в голову хлопчика.

Незважаючи на зусилля лікарів, через три дні, 3 липня, Кирило помер. Справою займається Держбюро розслідувань. Досі не знайдений головний доказ — сама рушниця, яку, на думку слідства, могла заховати дружина підозрюваного або хтось із місцевих поліцейських. Детальніше — у матеріалі OBOZREVATEL.

Хто заховав зброю

Слідство веде Держбюро розслідувань. На жаль, поки похвалитися особливо нема чим. Перші години після того, як двох поліцейських, Івана Приходька та Володимира Петровця, затримали їхні ж колеги, вирішили багато. Наприклад, зник головний доказ — рушниця, з якої був зроблений смертельний постріл.

“Якби місцеві поліцейські провели правильні процесуальні дії і відразу після затримання двох п’яних поліцейських поїхали і обшукали будинок, то рушниця б нікуди не зникла”, — заявив OBOZREVATEL адвокат сім’ї убитої дитини Олександр Щербина.

Приходька та Петровця затримали вже близько 4-ї години ранку в одному з розважальних закладів Переяслава-Хмельницького. За словами очевидців, двоє друзів були п’яні і вимагали продовження бенкету. Тобто, пострілявши серед житлових будинків, вони залишили рушницю в будинку і продовжили гуляти. Вони навіть не знали, що смертельно поранили Кирила.

І якби хтось не попередив про те, що поліцейських затримали за підозрою у пораненні хлопчика, то зброя так би і була на місці.

Поки підозра падає на дружину поліцейського. “Її допитали, але якщо зброї не знайшли, отже, вона не зізналася”, — каже Щербина.

Адвокат вважає, що Держбюро розслідувань роботу веде, але через відсутність головного доказу їм нелегко працювати: “Але оскільки основний речовий доказ, рушниця, була десь загублена або захована, то їм важко зараз. Я не можу сказати, що вони нічого не роблять”.

Вирішили, що в суді вихідний?
Ще один скандальний факт — із провини поліцейських із Переяслава-Хмельницького, які в перші дні проводили слідство і збирали докази, не взяті аналізи на алкоголь і не отримані змиви пороху з рук двох горе-копів. Добровільно проходити перевірку вони відмовилися. А правоохоронці не взяли дозвіл у судді на отримання цих даних, оскільки вирішили, що в суді вихідний.

Щоправда, захист постраждалих у таку версію не вірить — у кожному суді є черговий суддя і не знати про це в поліції Переяслава-Хмельницького не могли.

“Оскільки місцеві поліцейські всі одне одного знають, то є підозра, що вони можуть бути причетними до всіх цих неузгоджень”, — припускає Щербина.

У справі може з’явитися і син копа?
Досі під вартою перебувають лише Приходько і Петровець. Однак у смертельній розвазі брали участь іще дві людини — це їхній знайомий на прізвище Кривошея і старший син Петровця. Однак їм підозру не висунули.

“Хоча вони давали свідчення, що брали участь у стрільбі. Ми вже подали клопотання про вручення підозр цим двом фігурантам. Відповідь іще не отримали. До речі, якщо неповнолітньому сину поліцейського все ж таки вручать підозру, то Петровцю повинні додати ще одну статтю про втягування неповнолітнього у злочин”, — каже адвокат.

На дачі ніхто не живе
Бабуся Кирила Олександра Миколаївна зараз розривається між будинком і судами. Нещодавно апеляційний суд відмовив Приходьку і Петрівцю у зміні запобіжного заходу. Вони обидва перебувають під вартою.

Родичі підозрюваних лише раз виходили на зв’язок із рідними загиблого Кирила.

“Ще коли Кирило був живий, приблизно 2 червня, приходили мама і сестра Петровця. Вони тоді принесли гроші на лікування і казали, що його не виправдовують. Але нас тоді вдома не було, ми всі сиділи біля реанімації у лікарні в Києві. Але більше ми з ними не спілкуємося і нікого з них я не бачила”, — каже у бесіді з OBOZREVATEL жінка.

Будинок, звідки стріляли копи, розташований неподалік від будинку Тлявових. Це дача Петровця, де він зазвичай відпочивав. Зараз там ніхто не живе, місцеві кажуть, що нікого там не бачать.


Читайте також:


Залишити коментар: