Вакарчук цинічно “заплямував” Зеленського! Якби я був президентом…



Від президента Володимира Зеленського вже хотілося б бачити справи, а не тільки декларації, заявив лідер партії Голос і нардеп Святослав Вакарчук.

- джерело.

«Я думаю, це не тільки моя оцінка, а дуже багатьох людей — на жаль, поки дуже мало можна зробити висновків. Тому що хотілося б бачити вже справи, а не тільки декларації», — розповів він в інтерв’ю.

Вакарчук зазначив, що в роботі Зеленського з Верховною Радою йому не подобаються кілька речей.

«Перша річ — якби я був президентом і у мене була своя парламентська більшість, я б точно не починав з того, щоб ще і де-юре зцементувати свою владу і посилити свої повноваження.

Справжнє лідерство — це коли тобі достатньо підтримки людей, 70%, для того, щоб не змінювати Конституцію або не міняти правила гри. Коли ти говориш, що у тебе нова політика, а насправді ти змінюєш правила гри фактично під себе, користуючись тим, що зараз велика підтримка людей і можна зробити дуже багато», — пояснив політик.

За словами нардепа, нова влада називає це «вікном можливостей», що дуже схоже на попередників.

«Всі вони приходили і говорили: „Зараз буде по-новому. Ми будемо міняти правила і робити їх нормальними і справедливими“. Але насправді міняли людей і змінювали правила під людей. Мені здається, це дуже, по-перше, неефективна, а по-друге, дуже небезпечна історія», — додав він.

Вакарчук також нагадав, що ні Зеленський, ні Слуга народу не йшли на вибори з обіцянкою поміняти Конституцію, повноваження і посилити президента.

«У нас парламентсько-президентська республіка. І таких обіцянок ніхто не давав. Обіцянки були «кінець епохи бідності», «прийде весна, будемо саджати». І найбільша обіцянка — «ні обіцянок, ні пробачень».

Раніше Вакарчук заявив, що Голос в Раді не є ні опозицією, ні коаліцією.

«Ми називаємо це для себе словом „надпозиція“. Тобто це не є ні опозицією, ні коаліцією. Ми свідомо не ставимо себе в ситуацію „А баба Яга проти“, тому що часом багатьом політичним силам вигідно себе позиціонувати як опозицію до діючої влади», — пояснив він в інтерв’ю.

За словами Вакарчука, Голос готовий підтримувати всі прогресивні позитивні ідеї, які пропонує президент, уряд і монобільшість.

«Чому б і ні? Це прекрасно. Ми будемо голосувати за їхні законопроекти, ми будемо їх виправляти, будемо їх вдосконалювати. Але оскільки вони взяли на себе повноту відповідальності, вони самі сформували уряд, самі сформували більшість керівників комітетів — вперед», — зазначив політик.


Читайте також:


Залишити коментар: