Вакарчук терміново звернувся до Зеленського і Порошенка через дебати: потужна заява



Український музикант і лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук звернувся до кандидатів у президенти Володимира Зеленського і Петра Порошенка. У відеозверненні він висловив їм свою вимогу щодо дебатів.

- джерело.

Так, Вакарчук пояснив: протягом всієї президентської кампанії він лише бачить, як зміст підміняється формою.

“Будуть дебати чи не будуть. Де вони відбудуться. Хто їх буде модерувати. Хто, які аналізи при цьому має здавати. Хіба це ті речі, які справді дозволять нам зробити усвідомлений вибір? І так відбувається протягом всієї президентської кампанії: зміст підміняється формою. Йде постійне змагання кольорів і слоганів. Пафос проти гумору. Білборди проти Інстаграму. Молебен проти серіалу”, – зазначив Вакарчук.

Він додав, що, як виборець, хотів би знати відповіді на запитання, як той чи інший кандидат в президенти збирається впроваджувати в Україні верховенство права.

Так, він поставив кандидатам у президенти низку запитань:

Якою вони бачать програму реформування судової системи?

Як вони збираються повертати додому військовополонених та політичних в’язнів, які перебувають зараз в російських тюрмах?

Яким чином вони збираються повертати окуповані Крим, Донбас?

Як їх повноваження та політичний капітал вони використають для того, щоб замінити корупцію рівними правилами для всіх?

Яким вони бачать майбутнє української армії і які конкретні шляхи для впровадження такого бачення?

Дорогі виборці, не дайте підмінити зміст – формою. Вимагайте в кандидатів в президенти конкретні відповіді на запитання, якою вони бачать Україну через 5 років? І якими є конкретні шляхи реалізації цього бачення. Зміст важливіший, ніж форма. Вимагаю змісту!– наголосив Вакарчук.

Водночас додамо, що дебати Порошенка та Зеленського на “Олімпійському” опинилися під загрозою.

Адже з 19 по 21 квітня на Національному спорткомплексі “Олімпійський” у Києві стовідсотково відбудуться не політичні, а книжкові дебати. А саме Київський міжнародний книжковий ярмарок “Медвін: Книжковий світ”.

Раніше представники “Олімпійського” заявляли, що до них ані офіційні заяви, ані проекти угод на проведення дебатів від жодного з кандидатів не надходили. Крім того, заступник гендиректора спорткомплексу Віктор Анісімов запевняв, що 19 квітня стадіон буде вільним.


Читайте також:


Залишити коментар: