Вакарчук оголосить про намір іти в президенти у Новорічну ніч



Лідер найвідомішого українського гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук буде балотуватися у президенти. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє LIGA.net.

- джерело.

Зокрема, на сайті зазначають, що Вакарчук заявить про рішення брати участь у президентських виборах наприкінці року.

За іншими даними співак оголосить цю новину у Новорічну ніч. «Це можна порівняти з відкриванням шампанського: гамірно та несподівано», – передрікає знайомий із ним політик. Так, у вересні відбулася закрита зустріч із послами Великої сімки та Євросоюзу, де лідер «ОЕ» нібито пообіцяв дипломатам піти на вибори. Цю інформацію підтвердили кілька знайомих із музикантом нардепів і одне джерело поза парламентом, повідомляє ЗМІ. «Кілька співрозмовників кажуть, що Вакарчук повернеться в політику з видавленими із влади реформаторами.

Фінансова підтримка надійде щонайменше з 3 джерел. Одним із них може стати друг Вакарчука, президент інвестиційного фонду Dragon Capital Томаш Фіала. Хоча сам Вакарчук неодноразово заявляв, що він самостійний і не потребує спонсорства», – сказано у матеріалі. Цікаво, що українці за останні чотири роки змінили свої вподобання щодо очника країни.

Так, чинного президента Петра Порошенка обігнав популярний в країні комік та актор Володимир Зеленський. Натомість Святослав Вакарчук, навколо якого утворився такий «президентський ажіотаж», лишень на 8-му місці.

Про це свідчать дані рейтингу виборчих симпатій, проведеного спільно групою «Рейтинг» з 10 по 18 вересня. Загалом, результати опитування виглядають так:

Юлія Тимошенко – 13,2% Володимир Зеленський – 7,8% Петро Порошенко – 6,8% Анатолій Гриценко – 6,6% Юрій Бойко – 5,7% Вадим Рабінович – 5,4% Олег Ляшко – 5,2% Святослав Вакарчук – 5% Андрій Садовий – 2,4% Олександр Шевченко – 1,9%

У союзники Вакарчуку приписують колишнього міністра Мінекономрозвитку Айвараса Абромавічуса, що зі скандалом пішов із уряду та об’єднання «Самопоміч». А от у списку «друзів» Вакарчука, художнього керівника студії «95 квартал» Володимира Зеленського немає. Але саме він кілька місяців тому звернувся до лідера «Океану Ельзи» та запропонував об’єднатися.

Спочатку він привітав українців з Днем Конституції, після чого сказав до Вакарчуку.

«У цей день у мене тільки одне питання. Слава, ну що. Ти «так» або «ні»? Тому що якщо ти залізно «так» або точно «ні» – ну тоді і я. А то всі знову запитують: «Ну шо я, шо я». А шо я? я-то зрозуміло. Шо ти? Просто якщо ти і я – то це ми, розумієш? А якщо ми – то це всіх», – сказав лідер «95 кварталу». Нагадаємо, президентські вибори в Україні відбудуться 31 березня 2019 року.


Читайте також:


Залишити коментар: