Суд визнав Італію винною у порушенні прав “боса босів” мафії



Європейський суд з прав людини в Страсбурзі постановив, що Італія порушила права людини щодо покійного “боса босів” сицилійської мафії Бернардо Провенцано, застосовуючи щодо нього жорсткий тюремний режим.

- джерело.

У четвер суд визнав, що Італія утримувала Провенцано в невиправдано суворих умовах за кілька місяців до його смерті, у той час як у нього було виявлено критичні когнітивні порушення, повідомляє Associated Press.

Провенцано, який очолював могутній клан Корлеоне, помер в червні 2016 року у віці 83 років після десяти років ув’язнення. Впродовж останніх трьох років життя він був прикутий до ліжка через хворобу.

Адвокати мафіозі безуспішно намагались довести, що жорсткі умови утримання їхнього клієнта необхідно пом’якшити за станом його здоров’я.

Керівництво італійського уряду розкритикувало рішення ЄСПЛ. Віце-прем’єр Луїджі Ді Майо зазначив, що “нелюдською поведінкою” було те, які поводився Провенцано.

Глава МВС Маттео Сальвіні заявив, що Провенцано засудили до 20 довічних ув’язнень за десятки вбивств, і назвав суд черговим доказом марного існування “європейського балагану”.

Провенцано утримувався у в’язниці міста Терні в умовах особливо суворого режиму, встановленого спеціально для нього: цілодобове відео- та аудіоспостереження, спілкування винятково зі своїми адвокатами та побачення один раз на місяць.


Читайте також:


Залишити коментар: