Вагітним озвучили страшну правду про ризики ковіду і вакцинацію



Вагітні жінки ризикують важче перенести коронавірусну інфекцію, що загрожує для їхнього здоров’я та здоров’я майбутньої дитини. Тому в МОЗ рекомендують їм робити щеплення від COVID-19.

- джерело.

Як розповів в інтерв’ю Сьогодні заступник міністра охорони здоров’я України, головний санітарний лікар Ігор Кузін, офіційну позицію щодо вакцинації вагітних було затверджено рішенням Національної технічної групи експертів з питань імунізації (НТГЕІ) ще наприкінці травня. Фахівці тоді дійшли висновку, що коронавірус може бути небезпечним для жінок, які перебувають при надії.

За словами Кузіна, найбільш зростають ризики заразитися коронавірусом у вагітних на другому та третьому триместрі.

“У цей час значно підвищується ризик тяжкого перебігу захворювання. Тому вагітним рекомендовано зробити щеплення від COVID-19”, – сказав головний санлікар.

Кузін рекомендував перед вакцинацією жінкам пройти консультацію у сімейного лікаря. Він також зазначив, що у більшості випадків вагітним вводять препарат Comirnaty.

Вакцина Comirnaty розроблена компаніями Pfizer та BionTech. Comirnaty – це вакцина, призначена для профілактики захворювання, що викликається коронавірусом (COVID-19) у людей віком 12 років і старше. Європейська комісія видала умовну торгову ліцензію на цю вакцину 21 грудня 2020 року.

Вона містить молекулу, яка називається мРНК і містить “інструкції” щодо вироблення антигену – білка вірусу SARS-CoV-2, що викликає COVID-19. Самого вірусу Comirnaty не містить і вона не здатна викликати інфекцію COVID-19.

Запис Вагітним озвучили страшну правду про ризики ковіду і вакцинацію спершу з’явиться на Слово News.


Читайте також:


Залишити коментар: