В Уряді та в мережі скандал через “сексуальну” дитячу рекламу



Уповноважений Президента України з прав дитини назвав цю фотозйомку злочином.

- джерело.

Мережу сколихнула нова реклама “білизни преміум-класу” для дітей від дизайнерки з Одеси Алли Френкель.

На сторінці бренду “мисткині” в “Інстаграм” оприлюднено фото нової колекції, на яких маленькі дівчата відверто позують в білизні.

“Бренд ALLA FRENKEL розширюється і відкриває новий напрям – нижня білизна для дітей преміум класу! Тепер юні леді можуть дозволити собі витончену, елегантну нижню білизну! Вишукане мереживо, приємні до тіла натуральні тканини, оригінальні декори – все це нова лінія білизни для дітей!” – зазначено в дописі в Instagram у Алли Френкель.

https://www.instagram.com/p/BoJCsN9naqi/?utm_source=ig_embed

Користувачі мережі різко засудили таку рекламу, назвавши її “дитячою проституцією”, “міні-борделем” та “мрією педофіла”.

“Знаєте, що це? Це одеський дизайнер з фотографом зробили ось такий проект. Реклама дитячої білизни преміум-класу для Одеської тижні моди. І хоча я за легалізацію проституції, але не дитячої ж. 12-річні дівчатка в образах паризьких куртизанок. Легше там. І навіть якщо це не бордель, а така собі fashion-зйомка, як у дорослих моделей. Образи дуже зухвалі, млосні погляди, виставлене стегно… Сексуалізація дитини в чистому вигляді”, – каже про цю рекламу колишня журналістка видання Stopfake Аліна Сугоняко.

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба заявив, що “це не реклама дитячого одягу – це злочин, вчинений проти дітей за згодою чи бажанням їхніх же батьків”.

“Фото, на яких маленькі дівчата постали в образі куртизанок, розлітаються інтернетом з шаленою швидкістю…На перший погляд фото більше підходять для реклами борделю, ніж дитячої білизни. І я не дивуюсь діям фотографа, але мене дивує позиція батьків, які заради свого самолюбства готові оприлюднити оголене тіло своєї дитини”, – пише Кулеба.

“Я вбачаю у цих діях ознаки і експлуатацію дитини, і залучення дітей до найгірших форм дитячої праці, але кваліфікувати ці дії та вжити заходів щодо притягнення винних до відповідальності мають правоохоронні органи. Очікую, що за даним фактом буде відкрито кримінальне провадження, опитані всі учасники, замовники, з’ясовано наміри та чи усвідомлювали діти що з ними відбулося! Винні мають бути покарані!

Зйомки з оголеними дорослими, сексуалізація образу, еротизація дитячого тіла – все це є проявом неповаги до прав дитини, що суперечить Конвенції ООН про права дитини”, – додає уповноважений.


Читайте також:


Залишити коментар: