В Українських Карпатах у липні випав сніг. Відео



На горі Піп Іван Чорногірський в Українських Карпатах 10 липня випав сніг. Вся його вершина взялася білим покровом та зривається льодяний вітер.

Пише - джерело.

Відповідні відео опублікував у Facebook житель Івано-Франківщини Руслан Гродюк, який відправився у похід у літніх шортах та кросівках.

Нагадаємо, про сніг в Українських Карпатах повідомлялося також 2 червня. До того ж температура повітря в горах тоді опустилася до -2 градусів. Заметіль не припинялася два дні.

Зазначимо, згідно з прогнозом синоптиків Укргідрометцентру 11 липня в Україні очікується спекотна погода без опадів у більшості регіонів. Короткочасний дощ і подекуди з грозою можливий більше на крайньому заході. У Карпатському регіоні повітря прогріється до +26… +31 градуса.

Також, як попередили ДСНС, протягом 11 липня на ділянці річки Тиса Рахів – Вилок можливе підвищення рівнів води. Зокрема, на 0,5-1,5 метра, а на річці Уж – на 0,5-1 метр над рівнями, які спостерігалися станом на 08:00 суботи, 10 липня. Але без негативних наслідків.

А от уже в серпні синоптики обіцяють поступове і постійне похолодання. Хоча температурний максимум останнього літнього місяця складе +35 градусів. Так, за словами Леоніда Горбаня, починаючи з 12 серпня температура знижуватиметься практично щодня. Протягом місяця народний синоптик спрогнозував 7 дощових днів. Але опади будуть незначними.


Читайте також:


Залишити коментар: