В Україні затвердили нові карантинні правила перевезень: що зміниться з 21 жовтня



В Україні для міжрегіональних перевезень між жовтими, помаранчевими і червоними карантинними зонами будуть діяти нові обмеження. Таке рішення було затверджено на засіданні Кабміну, пише пресслужба МОЗ.

- джерело.

Так, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення будуть дозволені тільки за умови наявності у пасажирів, а також екіпажу транспорту спеціальних документів:

Довідки про проходження повного курсу вакцинації. Для жителів жовтого регіону досить наявності довідки про одній дозі вакцини;
Внутрішнього, міжнародного або іноземного сертифіката про імунізацію однодозового або двухдозовой вакциною, які дозволені ВООЗ. Також документ може підтверджувати перенесену коронавіурсну інфекцію або негативний ПЛР-тест. Документ повинен бути підтверджений Єдиним державним порталом електронних послуг, з використанням мобільного додатка “Дія”;
Негативний результат ПЛР-тестування на коронавірус або експрес-тесту на наявність антитіл SARS-CoV-2, термін якого не повинно перевищувати 72 години.
Про запровадження обмежень для міжобласних рейсів говорили також і на засіданні Офісу президента. Однак, в міському громадському транспорті ніякі жорсткі заходи не будуть триматись.


Читайте також:


Залишити коментар: