В Україні виявили новий варіант штаму “Дельта”: в яких регіонах і наскільки він небезпечний



Новий варіант штаму виявили у семи регіонах України.

- джерело.

В Україні науковці виявили 12 варіантів штаму “Дельта”, один з них – новий – AY.122. Цей штам коронавірусу активно поширюється на території Росії і характеризується важким перебігом недуги і високою смертністю.

Про це повідомляють на сторінці Інституту молекулярної біології та генетики НАН України.

Зазначається, для дослідження використали 74 зразки, які було взято у хворих з 9 регіонів України у період з 18 листопада по 1 грудня 2021 р. За допомогою повногеномного секвенування нового покоління встановили, що всі 100% зразків є варіантами штаму “Дельта”. Науковці виявили у цих зразках 12 різних варіантів штаму “Дельта”.

Повідомляють, під час домліджнення виявлено новий для України варіант “Дельта”-штаму – AY.122. Його знайшли у зразках із Дніпра, Сум, Полтави, Миколаєва, Житомира, Одеси. “Цей варіант штаму нині активно розповсюджується в РФ та позначається важким перебігом хвороби, високою контагіозністю (швидкістю інфікування) і високою смертністю”, – повідомили науковці.

Науковці стверджують, високий рівень смертності в Україні може бути пов’язаний з особливостями штамів “Дельта”, що циркулюють в Україні, зокрема, й нового варіанту AY.122.

Серед представлених зразків не був виявлений штам “Омікрон”.


Читайте також:


Залишити коментар: