В Україні випаде перший сніг та почнуться заморозки: синоптики назвали дату різкого похолодання у листопаді



Україну цього тижня накриють зливи, подекуди з мокрим снігом. Синоптики прогнозують погіршення погоди з 18 листопада. По всій території країни буде мокро та холодно, а у низці областей за кілька днів вдарять заморозки до -11 градусів.

- джерело.



 

Згідно з прогнозом “Укргідрометцентру”, 18-19 листопада всю країну накриє атмосферним фронтом. У західних та північних областях пройде мокрий сніг, у решті регіонів – дощ. Температура повітря опуститься вдень до +2…+6 градусів у східних, центральних та північних областях, на півдні буде тепліше – до +7…+9 градусів, на заході синоптики передають до +6…+8 градусів. Вночі очікується до -1…-4 градусів морозу. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

У вихідні, 20-21 листопада, опади продовжаться, але вночі потеплішає. Снігу також не передбачається. Синоптики передають у західних областях підвищення температури повітря до +7…+10 градусів, на півдні місцями очікується до +10…+12 градусів, на сході та півночі буде прохолодніше – до +3…+6 градусів, у Києві – до +6…+8 градусів. Вночі температура повітря буде плюсовою – у середньому до 0…+5 градусів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

За прогнозом народного синоптика Наталки Діденко, антициклон прийде в Україну 16 листопада. Упродовж 19 листопада та 20 листопада очікується нестійка несприятлива погода з дощем, мокрим снігом та поривчастим вітром. Також можливі перепади атмосферного тиску. А вже після 20-21 листопада до країни повернеться потепління.


Читайте також:


Залишити коментар: