В Україні відкриють ринок землі: названо вирішальну дату



Верховна Рада України може розглянути законопроєкт про ринок землі у другому читанні вже 14 січня.

Про це написав радник прем’єр-міністра з економічних питань Олексій Мушак в Facebook. За його словами, важливий законопроєкт можуть винести на перше у новому році пленарне засідання.

- джерело.

“Розблоковано розгляд земельного закону №2178-10 в парламенті. За регламентом текст до другого читання має бути надано за 10 днів до дати розгляду. Щойно (вночі 3 січня. – Ред.) порівняльна таблиця з’явилася на порталі ВР. Відповідно першого пленарного дня 14 січня парламент вже може проголосувати за земреформу. Всі формальні процедури виконано. Тепер справа тільки за політичною волею і бажанням зробити реформу століття”, – сказано у повідомленні.

За його словами, до 6 сторінок законопроєкту було подано 4018 поправок на 2528 сторінках. Понад 2000 з них стосується референдуму. Саме слово референдум в таблиці змін зустрічається 4178. Найчастіше ніж будь-яке інше слово.

Всі правки об’єднані в 9 блоків, в кожному з яких підтримано системну правку. Розгляд в залі пропонується зробити за 119 статтею регламенту ВР.

20 вересня Мінекономрозвитку опублікувало законопроєкт про ринок землі в Україні. Його збираються запустити вже восени 2020 року.

Згідно з документом, право власності на сільгоспземлі зможуть купувати громадяни України, юридичні особи, зареєстровані в Україні, територіальні громади та держава.

Ринок землі може приносити в бюджет України від $700 млн до $1,5 млрд щорічно. Йдеться як про оренду, так і про продаж.

Українці вийшли з протестом проти відкриття ринку землі.

Зеленський звернувся до українців, пояснивши, навіщо потрібен продаж земель.

12 листопада в Верховній Раді не відбулися голосування за законопроєкт про ринок землі через розбіжності всередині фракції “Слуга народу”.

Верховна Рада 13 листопада 240 голосами підтримала законопроєкт про ринок землі (№2178-10) у першому читанні.


Читайте також:


Залишити коментар: