В Україні скасують частину пенсій



Дефіцит коштів у Пенсійному фонді не дозволить в повному обсязі забезпечити всіх пенсіонерів гідними пенсіями.

- джерело.

У зв’язку з цим в ПФУ планують зменшити кількість громадян, які мають право на достроковий вихід на пенсію. Нововведення запрацює після запуску нової пенсійної реформи, яка набуде чинності на початку 2021 року.

В першу чергу планується скоротити кількість одержувачів пільгових пенсій, які виходять на пенсію достроково. Також в ПФУ припинять призначати пенсії за вислугу років – виплати залишаться у вузького кола осіб. Ці витрати покривають виключно за рахунок держбюджету, а так як коштів не вистачає і українців хочуть перевести на накопичувальну пенсійну систему, то на державу розраховувати особливо не можна.

Щоб скоротити витрати, в Україні буде продовжувати рости і пенсійний вік для жінок, і пенсійний стаж. Вже з 2021 року, щоб вийти на пенсію, українцям потрібно буде накопичити мінімум 28 трудових років. І ця цифра з кожним роком буде збільшуватися, поки в 2028 році мінімальний пенсійний стаж не складе 35 років.

Нагадаємо, з 1 липня 2020 року мінімальні пенсії в Україні були підвищені на 74 гривні, максимальні — на 740 гривень. У Пенсійному фонді анонсували, що з 1 грудня 2020 року українських пенсіонерів чекає ще одне підвищення виплат.


Читайте також:


Залишити коментар: