В Україні почав діяти візовий режим з Росією: як це працює



Відтепер громадянам Росії для законного в’їзду до України потрібно пройти дуже непростий шлях.

Пише - джерело.

“Громадяни РФ, які перебувають на території третіх країн, для оформлення українських віз можуть звертатися до закордонних дипломатичних установ України в цих країнах”, – анонсували в МЗС.

Тобто росіяни для отримання української візи мають виїхати, наприклад, до Естонії, Польщі, Молдови чи ще якоїсь країни. І там податись на візу. Видавати мають стандартні типи віз – транзитні “В”, короткострокові “С” та довгострокові “D”.

Транзитні дозволяють бути в України 5 днів, короткострокові – 90 днів протягом пів року (може бути один в’їзд чи багато в’їздів), а також довгострокові для майбутнього оформлення дозволу на проживання.

У Державній прикордонній службі України пояснили, за яких умов росіяни законно можуть потрапити до нашої країни:

росіяни не можуть без запрошення приїхати в Україну. Для в‘їзду також потрібні закордонний паспорт та ксерокопія паспортних даних сторони, що приймає;
з собою необхідно мати суму, рівну 20 прожитковим мінімумам на місяць – 52 тис. грн;
“Від сьогодні на кордоні почало діяти рішення уряду України про припинення безвізових поїздок для росіян. Подорожі без візи – це привілей для громадян розвинутих демократій, які не вбивають мирних людей і не зазіхають на суверенітет інших держав. І Росія у цей список явно не потрапляє”, – написав голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко у Facebook.


Читайте також:


Залишити коментар: