В Україні можуть запровадити Covid-паспорт для поїздок за кордон



Деякі країни вже запровадили.

- джерело.

Питання можливого впровадження в Україні Covid-паспортів (спеціальний документ, який можуть видавати після вакцинації від коронавірусу) наразі розглядає МОЗ. Поки що вивчають, чи може людина після вакцинації інфікувати інших. Про це РБК-Україна розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, більшість країн під час пандемії скористалися ст. 31 Міжнародних медико-санітарних правил і встановили додаткові вимоги для перетину кордону.

В Україні вимагають поліс медичного страхування, який покриває лікування від коронавірусної хвороби, а також пройти 14-денну ізоляцію або показати негативний ПЛР-тест.

Після появи вакцини деякі країни розглядають можливість вимагати Covid-паспорт замість нинішніх умов.

За словами Ляшка, в Україні це питання вивчають, але поки не впроваджують, оскільки ще збирають інформацію, чи вакцинована від Covid-19 особа не може інфікувати інших людей.

Він також додав, що правила дозволяють видавати свідоцтво про вакцинацію тільки в тому випадку, коли використовується препарат, схвалений ВООЗ.

Паспорти вакцинації від коронавірусу запроваджують Угорщина і Данія. Низка європейських країн поки розглядають таку можливість, Франція відхилила її.


Читайте також:


Залишити коментар: