В Україні можуть заборонити ввезення старих авто зі США



Кабінет міністрів готує законопроект, який ускладнить ввезення і постановку на облік старих автомобілів, які ввозяться в Україну з-за кордону, зокрема битих машин зі США.

- джерело.

Про це повідомляє “Корреспондент.net”.

Зараз зареєструвати в Україні привезене зі США бите авто можна на підставі “картки про утилізацію”, яка замінює техпаспорт. Новий законопроект виключить таку можливість.

Однак навіть в МВС, яке розробляє законодавчі зміни, не можуть визначитися з точним переліком документів, які знадобляться для реєстрації авто зі США.

Українське законодавство не забороняє ввозити авто після ДТП, а при постановці на облік може виникнути заборона. Напевно її будуть оскаржувати в судах.

На думку експертів, прийняття законопроекту нічого не змінить, а лише змусить ринок адаптуватися. Справа в тому, що аналогічні машини з пробігом в нашій країні стоять на порядок дорожче, ніж привезені зі США розбиті авто. Навіть з урахуванням подальшого відновлення їх вартість виходить набагато нижче.

Як стверджують в МВС, рішення викликане тим, що автомобілі після ДТП, які привозять зі США, отримали в аваріях серйозні пошкодження і, навіть після відновлення, можуть нести загрозу іншим учасникам руху. Адже нерідко в битих машинах є приховані дефекти, які можуть бути не виявлені фахівцями.

Так, це машини з дефектами, але часто говориться про незначні лакофарбові пошкодження, які не впливають на безпеку, проте значно впливають на ціну“, – відповіла на це представник однієї з компаній-імпортерів транспортних засобів Юлія Риковська.


Читайте також:


Залишити коментар: