В Україні можуть заборонити повторний обмін російських воєнних злочинців



У Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо врегулювання процедури обміну російських військовополонених, засуджених в Україні. У разі повторного затримання в Україні воєнного злочинця пропонують не обмінювати, а відправити відбувати покарання у в’язниці. Про це повідомляє УНН із посиланням на портал ВР.

Пише - джерело.

Деталі

Згідно із законопроектом №7436, засудженого російського окупанта звільняють від відбування покарання, якщо ухвалили рішення про його обмін або його зараховано до списків на обмін.

Якщо обмін не відбувся, засуджений відбуватиме покарання.

Якщо засуджений, якого обміняли, знову братиме участь у бойових діях і повторно буде затриманий в Україні, він сидітиме у в’язниці весь термін ув’язнення.

Цитата

“Якщо засуджений, який був звільнений судом від відбування покарання у зв’язку з прийняттям рішення уповноваженого органу про його передачу для обміну як військовополоненого, і обмін якого відбувся, до закінчення строків давності виконання обвинувального вироку знову буде затриманий на території України у зв’язку з його участю у бойових діях, то суд направляє такого засудженого для відбування призначеного покарання”, – ідеться у законопроекті.

Нагадаємо

Обмінами військовополонених, замість Ірини Верещук, тепер займаються головне управління розвідки Міноборони та Служба безпеки України.


Читайте також:


Залишити коментар: