В США виявили рідкісне запалення серця від вакцин Pfizer і Moderna



Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США ( FDA) додасть попередження до вакцин проти Covid-19, вироблених Pfizer/BioNTech і Moderna, про поодинокі випадки запалення серця у підлітків і молодих людей. Про це пише УНН з посиланням на The Gurdian.

Пише - джерело.

Деталі

Консультативні групи Центрів по контролю і профілактиці захворювань США, які зібралися для обговорення зареєстрованих випадків серцевого захворювання після вакцинації, виявили, що запалення у підлітків і молодих людей, імовірно, пов’язано з вакцинами, але користь від щеплень явно переважує ризик.

Міністерство охорони здоров’я і соціальних служб США, до якого приєдналися провідні групи лікарів і представники громадської охорони здоров’я США, виступили із заявою, в якій підкреслюється, що вакцини безпечні та ефективні, а побічні ефекти з боку серця “вкрай рідкісні”.

“Ми настійно рекомендуємо всім у віці від 12 років і старше, які мають право на вакцинацію відповідно до дозволу на використання в екстрених випадках, пройти вакцинацію”, – йдеться в повідомленні.

Доповнення

Побоювання з приводу поширення в США варіанту коронавірусу Дельта з більш високим ступенем передачі і його впливу на молодих людей посилили необхідність збільшення кількості вакцинацій, навіть незважаючи на те, що щеплення тут значно сповільнилися.

Число американців, які отримали першу дозу вакцини, знизилося приблизно на 85% з моменту піку в середині квітня і, ймовірно, не зможе досягти мети Джо Байдена – зробити хоча б одне щеплення 70% дорослого населення країни до 4 липня.

Реакція компаній

Компанія Pfizer, чия вакцина була дозволена для використання в американців у віці від 12 років, раніше заявляла, що не спостерігала вищу частоту серцевих запалень, ніж зазвичай можна було б очікувати серед населення в цілому.

Moderna повідомила, що їй відомі повідомлення про випадки запалення серця після введення мРНК-вакцин.

Згідно з даними Системи звітності про побічні ефекти вакцин (VAERS), було зареєстровано 347 випадків запалення серця протягом тижня після другої дози вакцини у чоловіків у віці від 12 до 24 років.

Однак в ньому йшлося про те, що набагато більше, ніж очікувалося, число молодих людей у ​​віці від 12 до 24 років зазнали запалення серця після прийому другої дози вакцини.

Дослідження регулюючих органів

Регулюючі органи в декількох країнах вивчають, чи становлять уколи Pfizer/BioNTech і Moderna з використанням нової технології мРНК ризик, і якщо так, то наскільки це серйозно.

Раніше в цьому місяці міністерство охорони здоров’я Ізраїлю заявило, що бачить можливий зв’язок між такими випадками і вакциною від Covid-19 від Pfizer.

Центр профілактики та контролю захворювань (CDC) заявив, що пацієнти із запаленням серця після вакцинації зазвичай видужують від симптомів і відчувають себе добре.

CDC вже кілька місяців займається розслідуванням випадків запалення серця, головним чином, у молодих чоловіків.

CDC заявили, що все ще оцінюють ризик цього стану і конкретно не підтверджують причинно-наслідковий зв’язок між вакцинами і проблемою з серцем.

CDC попередив лікарів і лікарні стежити за симптомами міокардиту або перикардиту.

Додамо

Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) заявив в середу, що до кінця серпня більш заразний варіант Delta, вперше виявлений в Індії, становитиме 90% всіх вірусів Covid-19, що циркулюють в Європейському союзі.

Оголошення повторило аналогічне попередження Всесвітньої організації охорони здоров’я минулого тижня, в якому говорилося, що цей варіант стає домінуючим у всьому світі.


Читайте також:


Залишити коментар: