В Києві у військкомати зганяють першокурсників (відео)



У столиці студентів перших курсів вишів почали «заганяти» до військових комісаріатів і ставити на облік, пише видання «О Киеве».

- джерело.

Хоча Київ і не ввійшов до числа регіонів України, де відучора запроваджено воєнний стан, та зміни, пов’язані із особливим правовим режимом торкнулися і столиці. Так, у київських вишах з’явилися оголошення із вимогою першокурсникам негайно стати на військовий облік.

Про це в ефірі передачі «ПолітНавігатор» на телеканалі «112» повідомив нардеп Юрій Павленко, який представляє у Верховній Раді політсилу «Опозиційний блок». Відзначимо, що парламентарій Павленко – попередник Миколи Кулеби на посту Уповноваженого Президента України з прав дитини.

«Казали, що не буде мобілізації, але чомусь учора в вишах, конкретно – Київський університет Шевченка, розвісили оголошення з вимогою до першокурсників негайно прийти і стати на військовий облік з 10:00 до 16:30. В мене син першокурсник, він сьогодні пішов, здав документи. Проте це і є обмеження права на освіту, коли дітей забирають із вишів, обмежуючи право на освіту, примушуючи служити в армії, чи забирають старшокласників рити окопи в разі небезпеки», – заявив Павленко.


Читайте також:


Залишити коментар: