В Івано-Франківську лікарі та волонтери зіграли благодійний матч для допомоги онкохворим дітям (ФОТО)



В Івано-Франківську медики обласної дитячої лікарні організували благодійний турнір з мініфутболу разом із волонтерами Ізраїльського міжнародного фонду допомоги онкохворим дітям. Мета заходу — привернути увагу суспільства до дитячої онкології та зібрати гроші для онкологічного та онкогематологічного відділень обласної дитячої лікарні.

- джерело.

Про це кореспондентці Суспільного сказала заступниця медичного директора медзакладу Наталія Митник, передає Фіртка.

З її слів, гроші потрібні лікарні для закупівлі нового обладнання та ремонту палат, де перебувають онкохворі діти під час лікування.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“У лікарні є 25 ліжко-місць. Усі вони — вщент заповнені. І так постійно. Палатам, в яких дітки перебувають, понад 50 років. Там потрібно зробити капітальний ремонт. Також ми хочемо облаштувати для кожної дитини та її батьків окремо палату. А для цього необхідні гроші. Звісно, що за сьогоднішній матч необхідної суми не зберемо. Але для нас головне наразі — привернути увагу до проблеми. Показати громадськості, що дитяча онкологія нікуди не зникла і дітки потребують нашої допомоги”, — сказала Наталія Митник.

Вона також розповіла, що в обласній дитячій лікарні створили благодійний фонд опікунської ради. Відколи існує фонд, щороку вдається зібрати частину грошей на лікування дітей з онкозахворюваннями.

“Медикаментами держава забезпечує. Але ми повинні розуміти, що варто ще й постійно оновлювати базу. У нас, наприклад, є дітки, які разом із батьками лікуються пів року. Ми не маємо, де розміщувати батьків, адже бракує додаткових палат. Що можемо власними силами та з допомогою волонтерів чи просто небайдужих — робимо”, — сказала Наталія Митник.

Благодійний матч з мініфутболу зіграли дев’ять лікарів з обласної дитячої лікарні та стільки ж волонтерів Ізраїльського міжнародного фонду допомоги онкохворим дітям. Директорка фонду Діана Великочий каже, що із медзакладом співпрацюють вже півтора місяця.

“В кінці серпня ми передали лікарні необхідні ліки для онкохворих діток. Окрім цього, наші волонтери тричі на тиждень приходять до медзакладу і навчають дітей іноземних мов, проводять різноманітні майстер-класи”, — розповіла Діана Великочий.

З її слів, лікування онкозахворювань в Україні значно поступається ізраїльському. Діана Великочий каже, що окрім відсутності у медзакладах необхідного обладнання, деяким лікарям потрібно поновлювати свої знання та методики лікування.

“Часто до нас, в Ізраїль, на лікування діти потрапляють у важкому чи занедбаному стані. Це все свідчить про проблеми в українській медицині. На це варто звернути увагу та перейняти досвід іноземних колег. Тому для медиків, які лікують діток, ми ще й організовуємо безкоштовні вебконференції на підвищення кваліфікації та знань. Плануємо й надалі проводити такі заходи”, — розповіла Діана Великочий.

За словами заступниці медичного директора обласної дитячої лікарні Наталії Митник, благодійний турнір з мініфутболу лікарі проводять не вперше. Таку ініціативу хочуть зробити традиційною.


Читайте також:


Залишити коментар: