В Італії виявили 120 фальшивих заяв на компенсаціії після землетрусу на 500 тисяч євро



В Італії висунули звинувачення 120 підозрюваним, які незаконно отримували компенсації після землетрусу в 2016 році.

- джерело.

Про це повідомляє La Pepubblica.

Поліція вже вилучила понад 120 тисяч євро, виділених постраждалим, а загальна сума шахрайства оцінюється більш ніж в 500 тисяч євро.

Руйнівний землетрус стався в центральній Італії в серпні 2016 року, тоді загинули 293 людини.

Після землетрусу Італія виділила кошти для підтримки людей в “червоних зонах” з найгіршими наслідками. Місцеві жителі, які мали там постійне житло або орендоване майно, могли вимагати до 900 євро на місяць, в залежності від того, скільки людей проживало в будинку.

Прокурори в провінції Мачерата звинувачують 120 власників житла у фальсифікації вимог про компенсацію. Багато з них заявили, що залишилися без даху над головою в результаті землетрусу, але насправді це майно було заміським будинком або житлом, яке вони купили, щоб здавати.

Деякі власники навіть не жили в тому регіоні під час землетрусу. Інші завищували свої претензії, перераховуючи членів сім’ї, які фактично жили окремо.

Влада намагалася впорядкувати процес компенсації, дозволивши заявникам “самостійно визначати” ступінь шкоди, але відсутність перевірки залишила систему вразливою для зловживань. Наступні перевірки виявили аномалії і призвели до того, що підрозділ фінансових злочинів Італії ретельно вивчав претензії.


Читайте також:


Залишити коментар: