В Італії посилять покарання для водіїв за смартфони



В Італії штраф за використання смартфону та інших ґаджетів за кермом збільшать майже вчетверо. Такий захід запропонували члени транспортного комітету італійського парламенту в рамках нових ПДР.

- джерело.

Зараз покарання за використання за кермом мобільних пристроїв (смартфонов, ноутбуків, планшетів та інших приладів, для управління якими доводиться прибирати руки з керма) становить максимум €467. Водії продовжують дзвонити, надсилати повідомлення і прокручувати стрічку соцмережі за кермом. За даними національного статистичного агентства Istat,

відволікання на мобільні пристрої входить у трійку найпоширеніших причин автоаварій в Італії разом з перевищенням швидкості й порушенням правил роз’їзду і перестроювання.

У травні законопроект винесуть на голосування до парламенту. Якщо він буде прийнятий, штраф сягне €1700. Це більш як 85% середньої місячної зарплати, яка в Італії сягає близько €2000.

У всіх країнах Євросоюзу заборонено користуватися телефоном під час руху. Інші країни теж посилюють покарання за використання смартфонів за кермом. Наприклад, з минулого року у Франції водієві заборонено користуватися смартфоном навіть у припаркованій машині, якщо в неї ввімкнене запалення.


Читайте також:


Залишити коментар: