В Італії новий уряд пустив на берег врятованих мігрантів



Біженці були врятовані біля берегів Лівії в рамках двох операцій. Тепер вони будуть розподілені серед п’яти європейських країн.
Влада Італії погодилася прийняти на берег 82 біженців, врятованих благодійними організаціями в Середземному морі. Про це повідомляє в суботу, 14 вересня, організація SOS Méditerranée з посиланням на італійську службу, координуючу рятувальні операції на морі.

- джерело.

Ocean Viking стало першим за останні 14 місяців цивільним рятувальним судном, з яким було офіційно дозволено висадити мігрантів в Італії. Як вважають активісти, цей крок може означати поворот в рестриктивной міграційної політики, яку проводило попередні уряд в Римі і його глава МВС Маттео Сальвини.

Мігранти були врятовані в рамках двох операцій 9 і 10 вересня біля берегів Лівії і підняті на борт судна Ocean Viking, що належить організаціям SOS Méditerranée і Лікарі без кордонів. Спочатку рятувальники взяли 50 осіб з надувного човна, потім ще 34 – з потрапив в штурм парусника Josefa, що належить ініціативи Resqship з Гамбурга. У числі біженців опинилася жінка на останньому місяці вагітності, її разом з чоловіком евакуювали на Мальту.

За даними МВС Франції, 82 мігранта будуть розподілені серед п’яти європейських країн. Про готовність прийняти біженців заявили Франція, Німеччина, Італія, Португалія і Люксембург. Зокрема, Франція і ФРН можуть разом прийняти половину врятованих мігрантів, в той час як Італія – ​​тільки кожного десятого.

Раніше в липні в Італії парламент схвалив закон, згідно з яким судам і організаціям, що рятує мігрантів в Середземному морі, може загрожувати штраф до одного мільйона євро в тому випадку, якщо вони без дозволу влади увійдуть в італійські територіальні води.


Читайте також:


Залишити коментар: