В Іспанії дозволять селити гостей тільки з відома сусідів



Об’єднання мешканців в Іспанії зможуть заборонити здавати в оренду квартири, розташовані в їхньому будинку, або встановлювати для них певні умови. Це передбачено змінами в порядку здавання житла.

- джерело.

У нових правилах, які почнуть діяти з 2019 року, прописано, що мешканці зможуть заборонити здавати туристам квартиру простою більшістю голосів — 3/5. Мерія ж розробить індекс орендної плати, який ґрунтуватиметься на об’єктивній методології й періодично переглядатиметься, щоб уникнути ситуацій, коли власники безпідставно її завищують, повідомляє Noticia.

Крім того, планується внести зміни до договорів оренди, які повинні передбачати мінімальний термін дії, строк автоматичного продовження і питання перегляду ставки орендної плати. Мета новації — скоротити сезонну оренду й створити єдиний державний реєстр туристичних апартаментів.

Аналогічні правила вже діють, наприклад, у Мадриді. Тут власники квартир можуть на загальних зборах увести повну заборону на здавання житлових приміщень в їхніх будинках. Тепер це поширять на всю країну.

Нині в популярних туристичних містах Іспанії та й по всьому світу розгорнули кампанію, спрямовану на обмеження здавання квартир туристам. Наприклад, у Пальма-де-Майорці за це передбачений штраф у розмірі €400. А у Валенсії селити гостей можна тільки на перших двох поверхах і при цьому необхідно отримати в муніципалітеті ліцензію на цей вид заробітку.


Читайте також:


Залишити коментар: