В чому секрет довголіття: франківчанка відсвяткувала власне 100-річчя



Рідко можна побачити людей, що доживають до ста років. Сучасна екологія, нездоровий спосіб життя і численні хімікати не сприяють такому довголіттю українців. Проте інколи винятки трапляються. На Прикарпатті за останній рік вже вдруге стало відомо про місцеву мешканку, що дожила до 100 років і святкує такий грандіозний ювілей, повідомляє Франик.

- джерело.

Цього разу мова йде про франківчанку Марію Сторощук, котра народилася в селищі Чернів,що на Рогатинщині. Сім’я Марії складалася з звичайних батьків – робітників, котрі окрім неї виховували ще четверо дітей. Сама Марія закінчивши початкові класи, навчалася в Львові у гімназії, згодом в педагогічному училищі. Паралельно працювала вчителем молодших класів.

Вже у 1955 році працювала вчителем в одній з шкіл Калуського району. Пані Марія має двох дітей, для котрих вона була і першою вчителькою. Чотирьох онуків, п’ятьох правнуків і одного праправнука.

Наразі жінка проживає у Івано-Франківську і з нагоди її столітнього ювілею до довгожительки навідалися місцеві чиновники на чолі з міським очільником Русланом Марцінківим. Місцева влада не могла не привітати пані Марію, адже на Прикарпатті не так багато людей, що доживають до сторіччя, тож їм потрібно віддати належне. Ювілярці чиновники вручили грамоту і квіти, а також чимало теплих побажань.

Мер Марцінків, привітав ювілярку і на своїй сторінці у Фейсбук, написавши, що саме люди – найголовніше багатство міста.

До слова, весною Франик писав про ще одну прикарпатку, що дожила до 100 років. Проте ця історія неймовірно здивувала ще й величезною родиною довгожительки. Тоді жінку прийшло привітати 147 дітей, внуків і правнуків. Оце справжнє багатство, що справді важко отримати.


Читайте також:


Залишити коментар: