Уряд визначився з новим територіальним устроєм України



Уряд схвалив законопроект «Про засади адміністративно-територіального устрою України», що є одним з пріоритетних законопроектів у маршруті децентралізації.
Про це повідомляється на «Урядовому порталі».

- джерело.

«Сьогодні Уряд підтримав нашу законодавчу ініціативу – проект закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України». Він законодавчо врегульовує питання щодо порядку утворення, ліквідації, встановлення та зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, назв населених пунктів та віднесення їх до певних категорій», – прокоментував схвалення законопроекту Геннадій Зубко, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Він повідомив, що згідно з законопроектом встановлюється трирівнева система територіального устрою України. До неї входять регіональний рівень (АР Крим та області), субрегіональний рівень (райони) та базовий рівень – громади.

Міністр зазначив, що законопроект ліквідує дублювання повноважень районної ради і РДА із органами місцевого самоврядування ОТГ та прибере надмірні витрати на утримання РДА. Також він підвищить якість надання послуг за рахунок збільшення фінансування місцевого самоврядування, зокрема в частині створення госпітальних округів та нового освітнього простору.

«Це є необхідною умовою для подальшої успішної децентралізації», – наголосив Зубко.


Читайте також:


Залишити коментар: