Українцям готують масове списання кредитів: хто позбудеться тягаря боргів



В Україні може розпочатися масштабне списання кредитів із громадян. Борги, звісно, спишуть не всім. Проте влада хоче звільнити деяких позичальників від обов’язку платити за кредитами, які були видані банками на придбання нерухомого та рухомого майна. Іншими словами – на купівлю квартир та автомобілів. Кредити спишуть лише тим, хто через війну втратив це майно.

Пише - джерело.

Таку звістку, втішну для багатьох невдах-позичальників, оприлюднив у своєму Telegram-каналі голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев.

“За дорученням Президента погодили з Главою Нацбанку та Прем’єр-міністром розробку законопроекту про списання заборгованості зі споживчих кредитів на придбання рухомого і нерухомого майна, яке було знищено під час військових дій”, – повідомляє нардеп.

Він також пише, що розроблений ними законопроект уже наступного тижня буде внесено на розгляд парламенту.

Ця інформація, звісно, справила ефект бомби. Адже немало власників зруйнованого житла зараз справді у розпачі. Квартири, купленої в кредит, вже немає, а гроші повертати банку потрібно ще з десяток років, а то й більше. Саме про таких людей і подбали. Нардеп каже, що це – особиста ініціатива президента Володимира Зеленського, яку вони втілили в законопроект.


Читайте також:


Залишити коментар: