Українців у Португалії попередили про наближення руйнівного урагану “Леслі”



А також порадили уникати лісових місцевостей, пляжів та відкритого простору поза межами міської зони.

- джерело.

Такі рекомендації українцям надало у Міністерство закордонних справ України через наближення до материкової частини Португалії урагану “Леслі”.

“Найбільш критичним для території Португалії буде період до 16:00 14 жовтня: можливі пориви вітру до 130 км/год по всій території ПР, подекуди до 190 км/год, а також – штормові хвилі по всьому узбережжі країни”, – повідомили у МЗС.

Громадянам України радять утриматися від відвідання окремих регіонів країни – Сетубал, Лісабон, Сантарем, Лейрія, Коїмбра і Авейру. Тим, хто вже перебуває на території зазначених регіонів, варто уникати лісових місцевостей, пляжів та відкритого простору поза межами міської зони та за можливістю залишатися у закритих приміщеннях, відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації, дотримуватися інструкцій рятувальних служб, в тому числі шляхом розсилання попереджуючих “sms” повідомлень.

“У випадку потрапляння у небезпечну ситуацію – телефонувати до португальських рятувальних служб за номером 112. необхідно відстежувати інформацію щодо можливого перенесення авіарейсів на сайті аеропорту та контактувати безпосередньо з авіаперевізником”, – повідомили в МЗС.

У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, громадянам України радять звертатися до посольства України в Португалії за номером “гарячої лінії” +351 965 088 115, чи на електронну пошту [email protected], або на цілодобову “гарячу лінію” МЗС України +38-044-238-16-57 ([email protected]).

Нагадаємо, напередодні у ЗМІ з’явилася інформація про наближення до Піренейського півострова руйнівного урагану “Леслі”.


Читайте також:


Залишити коментар: