Українців у Польщі перевірятимуть на «вірність Бандері»: офіційний тест!



У той час, як в Росії перевіряють на патріотизм питанням «Чий Крим?», в Польщі збираються обирати «своїх» питаннями про Бандеру.

- джерело.

Зокрема, таку перевірку проходитимуть українці-претенденти на посвідку на проживання, передає УКРОП з посиланням на «Преса України».

Польський телеканал Superstacja поширив інформацію про те, що після прийняття Сеймом країни закону про інститут національної пам’яті до українців, які бажають отримати посвідку на проживання, будуть ставитися ретельніше.

Як зазначається, якщо заявник не зовсім чітко висловлює свою позицію щодо Бандери або коливається в своїх твердженнях, його заявку на отримання документа, що підтверджує право на постійне проживання в країні, можуть відхилити. Зокрема, таке правило буде діяти щодо українців, які мають карту поляка.

Наталія Панченко, лідер організації «євромайдан Варшава» прокоментувала:

«Люди мають документи, що підтверджують їх походження, однак якщо вони недостатньо рішучі в своїй відповіді по Бандері, тоді – до побачення, Польща».

За попередніми даними, один українець вже отримав відмову саме тому, що не пройшов «тест на вошивість». Як повідомлялося раніше, польська влада закликали своїх громадян, які перебувають за кордоном, доносити про випадки антипольського характеру.


Читайте також:


Залишити коментар: