Українців попередили про нові правила нарахування субсидій у регіонах “червоної“ зони



Українцям нагадали, що чинний порядок призначення житлових субсидій у регіонах із “червоним” рівнем епідеміологічної небезпеки передбачає збільшення соціальних нормативів на 50%.

- джерело.



Розрахунки комунальних субсидій для громадян, які не можуть самі оплачувати послуги ЖКГ у повному обсязі, визначено відповідною Постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. №409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування”.

У ухвалі Кабміну на періоди локдауну в населених пунктах, які опинилися в “червоній” карантинній зоні, передбачається збільшення соціальних нормативів на 50%. На отриману суму вартості комунальних послуг призначатиметься субсидія.

Збільшення нормативів надається на оплату електроенергії та природного газу для підігріву води та приготування їжі, а також для централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення.

Субсидія призначається незалежно від кількості днів дії карантину вказаного рівня епідемічної небезпеки на місяць. Дізнатися про призначення субсидії та розмір допомоги від держави може будь-який українець на сайті Міністерства соціальної політики.


Читайте також:


Залишити коментар: