Українців масово штрафують за порушення ПДР: на що підуть гроші



Кабмін пропонує спрямовувати кошти, отримані від штрафів за порушення Правил дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, на придбання пасажирських вагонів для “Укрзалізниці”.

- джерело.

Про це йдеться в законопроекті №4100 про внесення змін до Бюджетного кодексу України, який внесено Кабміном 15 вересня.

Проект закону передбачає, що кошти від штрафів за порушення ПДР, які були зафіксовані в автоматичному режимі, підуть на пасажирські вагони.

Як відомо, 50% надходжень від адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху спрямовуються у спеціальний фонд державного бюджету.

Мінінфраструктури подало бюджетний запит про необхідність у витратах державного бюджету на 2021 рік для виконання статті 10 Закону України “Про залізничний транспорт”.

Відзначимо, що раніше отримані в 2020 році кошти за штрафи від порушень ПДР, зафіксованих в автоматичному режимі, планувалося направити на забезпечення роботи системи МВС.

Додамо, що станом на 1 серпня до державного бюджету надійшло 72, 8 млн грн адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі, з них за червень – на суму 37,7 млн. грн., за липень – на суму 34,6 млн. грн.


Читайте також:


Залишити коментар: