Українці вимирають по 80 осіб на годину, а наші медики тікають до Польщі та Чехії



Українські медики масово виїжджають до Польщі та Чехії через відсутність будь-яких перспектив в Україні. Українці ж продовжують вимирати: щороку населення скорочується на один невеликий обласний центр.

- джерело.

Про це на прес-конференції 13 лютого заявив керівник центру “Третій сектор” Андрій Золотарьов.

“У листопаді 1992 року президент Леонід Кравчук підписав закон про основи охорони здоров’я. Ось з тих пір у нас триває медична реформа. З тих пір сфера медицина бродить у нас між трьох сосен. Планомірно руйнується медсистема Семашко, що дісталася нам з часів СРСР, але ми ні на йоту не наблизилися до будь-якої іншої системи… А все тому, що в системі українського великого базару людське життя нічого не варто. А на кону – отримання чималого прибутку фармацевтичних компаній. Те, що робить Супрун, – теж не ново. І політичні війни навколо Моз теж не нові, це відбувається постійно”, – заявив він.

Золотарьов вважає, що нинішня в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун “продовжує соціальний терор” і політику “прикладного соцдарвинизма” у сфері медицини.

“Адже за допомогою так званої реформи знищують найнижчі і незахищені верстви населення. Знищують лікарні, створюючи госпітальні округи. Як результат, ми вимираємо! Поки йде ця прес-конференція, це мінус 80 українців. У рік – це населення маленького обласного центру. Тобто більше 200 тис. – це різниця між народжуються і вмираючими”, – додав експерт.

За його оцінками, в країні не створені умови для роботи медиків.

“Через це спостерігається колосальний відтік наших кадрів. Чому? Адже в Польщі є діра лікарів середньої ланки, не вистачає фельдшерів. Тому туди масово їдуть українці. І це не тільки Польща. Чехія теж веде цілеспрямовану політику щодо залучення наших медиків. Це ж роблять середньоазіатські та африканські країни. Тому тенденція по відтоку нашого медперсоналу буде тільки наростати. А в Україні цю діру закрити буде точно ніким”, – прогнозує Золотарьов.


Читайте також:


Залишити коментар: