Українці розповіли про рабську працю у Польщі за копійки



Зараз у Польщі працює близько 2 мільйонів українців, це обумовлено євроінтеграцією. І не дивлячись на те, що у зближенні з Європою Україна має багато переваг, все ж найбільшою проблемою залишається еміграція її громадян.

- джерело.

Як свідчить статистика, кожні 30 секунд один українець виїжджає з країни. Найчастіше до Польщі. Про це пише Politeka.

«Сумки висилаємо в Україну. Гроші посилаємо в Україні і знову заробляємо», — говорить трудова мігрантка Наталія.

«Якщо взяти цю будову — більшість одні українці. Українську мову навіть керівництво розуміє. Плитку, кладки, бетон, штукатурять, шпаклюють. Майже всі будівельні роботи. Менше тисячі доларів немає», — заявляє художник з Чернігова Юрій Новик.

«З 7 годин ранку, година обіду, до 7 годин вечора. Оплата невелика, маленька, 9 злотих на годину», — розповідає трудовий мігрант Іван.

«Вони працюють руками. Лише три відсотки займають якісь менеджерські посади. Середня заробітна плата в Росії складає трохи більше 500 доларів, а середня заробітна плата в Польщі вже перевищила 1100 євро.

Тобто умовний трудовий мігрант може заробити більше грошей саме в Європі», — пояснює Василь Воскобійник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

У той же час більшість українських заробітчан не поспішають повертатися додому, хоч і сумують за батьківщиною. Деякі з них відкривають свій бізнес у Польщі. Інші їдуть подалі від війни в Україні або від бідності.

«Кількість перетинів кордону зменшилася на 10%, також якщо ми бачимо з видачі віз польськими консулами, вона теж зменшилася на 10%.

Українці можливо знайшли собі інші країни більш придатні для працевлаштування. Це пояснюється тим, що заробітна плата в інших країнах Європи значно вище», — зазначає Світлана Криса, керівник консульського відділу Посольства України в Польщі.


Читайте також:


Залишити коментар: