Українці масово подають на розлучення, а все через комуналку! Що провокує громадян на такий крок



Бажання оформити субсидію на комунальні послуги змусило багато подружніх пар України, які не живуть разом, подавати на розлучення.

- джерело.

Якщо люди давно не живуть разом, але досі мають штампи в паспортах, то про субсидії вони можуть забути. Щоб отримувати компенсацію за комуналку в двох квартирах, в яких вони зареєстровані, потрібно обов’язково розлучитися.

“Вона в шлюбі, прописана одна, а її чоловік зареєстрований за іншою адресою. У цьому випадку ми беремо дохід як у заявниці, так і її чоловіка. Багато є випадків, що люди розходяться, але не розлучаються. У таких випадках так, їм невигідно. Вони разом не проживають, відносин не мають, тому може зараз і стало більше розлучень”, – пояснила головний спеціаліст соціального захисту населення Алла Держак.

Так само можуть рахувати дохід і цивільних чоловіків і дружин, а також тих, хто не зареєстрований в квартирі, але проживає в ній.

Відзначається, що також субсидію не призначають безробітним і їхнім сім’ям, яких за останні чотири місяці виявили близько мільйона і позбавили пільг на комуналку. Щоб отримати субсидію назад, необхідно стати на облік в центр зайнятості, заплатити державі єдиний соціальний внесок або знайти офіційну роботу.

Також бажаючим оформити субсидію необов’язково виписувати дітей з квартири – достатньо доказів про те, що вони з ними не проживають, оформивши довідку з місця роботи/навчання, договір оренди або інший документ.


Читайте також:


Залишити коментар: