Українці масово не платять за комуналку: експерти назвали причину



Субсидіанти розрахувалися з “Київтеплоенерго” тільки на 73%.

- джерело.

У березні 2019 року, одержувачі монетизованої субсидії розрахувалися з “Київтеплоенерго” за послуги теплопостачання та гарячого водопостачання за лютий тільки на 73%.

Про це повідомив директор СП “Енергозбут” КП “Київтеплоенерго” Костянтин Лопатін, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Якщо взяти весь пул споживачів, які мають субсидію і, які в березні отримали її в грошовому еквіваленті, зіставити суму, яку вони повинні були заплатити в березні в повному обсязі з тією сумою, що була фактично сплачена, то рівень розрахунків по нашій зоні обслуговування склав 73%”, – сказав він.

За його словами, половина одержувачів монетизованої субсидії оплатила послуги в повному обсязі, інші – здійснили розрахунки частково або не розрахувалися зовсім.

Лопатін, додав, що серед тих, хто в березні не здійснював розрахунки – велика кількість споживачів, що мали на момент розрахункового періоду переплату.

“Сама ідея монетизованої субсидії дозволяє споживачеві самостійно вирівнювати сальдо по своєму розрахунковому рахунку. Серед споживачів, які з нами не здійснювали розрахункові операції, дуже велика кількість тих, хто на початок розрахункового періоду мав переплату. Тобто, вони не заплатили, але боржниками не стали”, – зазначив він.

За його словами, зі 112 тис. одержувачів монетизованої субсидії, 44 тис. (39%) через переплату мали можливість не здійснювати розрахунки зовсім. Що стосується іншої частини субсидіантів, то рівень розрахунків склав 82%.


Читайте також:


Залишити коментар: