Українці будуть лікуватися в клінічних інститутах безкоштовно



Уряд прийняв постанову щодо зміни фінансування третинної медичної допомоги.

Українцям з 2020 року стане доступним безкоштовне високоспеціалізоване лікування в клінічних установах Національної академії медичних наук. Відповідну постанову щодо зміни фінансування третинної медичної допомоги прийняв на своєму засіданні 27 грудня Кабмін.

- джерело.

Документ удосконалює механізм реалізації пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення надання медичної допомоги в окремих науково-дослідних установах НАМН – Національному інституті хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова; Інституті нейрохірургії імені академіка А. П. Ромоданова; Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова; Національному науковому центрі Інститут кардіології імені академіка М. Д. Стражеска.

Постанова Деякі питання надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги учасниками пілотного проекту затверджує вдосконалений перелік високоспеціалізованих послуг, які надаються пацієнтам безкоштовно за рахунок коштів державного бюджету, і створює систему забезпечення доступності, своєчасності та якості третинної медичної допомоги. Для реалізації цього пілотного проекту в держбюджеті-2020 передбачено 706,4 млн грн.

Нагадаємо, що раніше створення інформаційної системи трансплантації було знову відкладено. У Раді 320 нардепів проголосували за відстрочку створення системи до початку 2021 року, що дозволить в 2020 році користуватися даними в паперових документах для проведення трансплантації.

Також прем’єр-міністр Олексій Гончарук прокоментував масові звільнення в МОЗ. Глава Кабміну заявив, що звільняються лише люди, лояльні до Супрун, і це – нормальні процеси.


Читайте також:


Залишити коментар: