Українські підлітки займаються сексом з 12 років – дослідження



Практично кожен десятий підліток, який мав секс, почав статеве життя в 12 років чи раніше.

- джерело.

У Мережі з’явилися результати опитування про те, у якому віці українські підлітки починають займатися сексом. Про це повідомляє Українська правда.

Згідно з дослідженням Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), кожен п’ятий опитаний підліток у віці від 10 до 17 років уже вступав у статеві зносини. При цьому кожен третій з п’яти опитаних мав перший секс після 15 років.

Близько 12,1% опитаних юнаків і 3,5% дівчат зізналися, що сексуальний “дебют” у них був у 12 років або й раніше. При цьому в усіх вікових групах більш “досвідченими” вважали себе юнаки.

Дві третини серед опитаних підлітків, уже залучених у статеві стосунки, заявили, що використовували презервативи під час першого статевого акту. Кожен десятий 14-річний і кожен шостий 15-річний юнаки сказали, що не пам’ятають, чи використовували презерватив під час останнього статевого контакту. При цьому дівчата частіше, ніж хлопці, нехтують захистом – від третини 16-річних до чверті 17-річних.

Більше половини опитаних повідомили, що знання про секс вони отримали з Інтернету. Близько 41% опитаних джерелом інформації назвали друзів і однолітків. Далі йдуть батьки, вчителі і медпрацівники.


Читайте також:


Залишити коментар: