Українка в 102 роки отримала закордонний паспорт – вона мріє возз’єднатися з сім’єю



У четвер, 20 серпня, 102-річна уродженка села Маслії отримала закордонний паспорт, вона збирається до рідні в Санкт-Петербург (Росія).

- джерело.

Про це повідомляє KHARKIV Today.

“Пелагея Іванівна з дочкою прийшла до нас на прийом з приводу оформлення закордонного паспорта 4 серпня. Так співпало, що якраз напередодні Дня незалежності України вона отримала документ. Жінка прожила непросте життя, працювала на заводі, втратила чоловіка, коли їй було 40 років. Вона сама підняла трьох дітей – двох синів і дочку. Всі – дуже освічені, інтелігентна родина. Діти, онуки, правнуки живуть в Санк-Петербурзі. Тому вони прийняли колегіальне рішення – забрати бабусю, щоб вона тут не була одна”, – розповіла начальник Дергачівського районного відділу Міграційної служби України в Харківській області Валентина Сосновік.

За її словами, пенсіонерка в день отримання закордонного паспорта приємно здивувала співробітників Міграційної служби прочитанням вірша Тараса Шевченка “Заповіт”.

“Вона бадьора, весела, зайшла сама, її ніхто не заводив, і вийшла сама. Сама розписувалася в анкеті, цитувала “Заповіт” в знак подяки. Вона розмовляє добре, єдине – погано чує в силу віку”, – зазначила Сосновік.


Читайте також:


Залишити коментар: