Українка повернулась з Польщі з негативними враженнями та штрафом у 210 доларів (5500 гривень)



Тетяна Чекайда з Вінниці місяць тому поїхала працювати в польську фapмацевтичну компанію у Познані. Дівчина повернулась з Польщі з негативними враженнями та штрафом у 210 доларів (5500 гривень), пише Gazeta.ua.

- джерело.

“Їхала в Польщу з метою заробити більше грошей. Чоловік декілька разів там був. Була впевнена, що і в мене вийде”, – каже Тетяна.

Українка співпрацювала з компанією “Українсько-польський центр”. Послуги компанії коштують 3000 гривень (оформлення візи на півроку, квитки, пошук роботи). Оформлення документів зайняло 3 тижні.

“Приїхала вночі, на вокзалі ніхто не зустрів. Оскільки їхала сама і не знала мови, то не мала можливості когось запитати. Добре, що там цивілізована країна. Через інтернет зв’язалась із старшою по хостелу. Вона викликала мені таксі й нарешті прибула в будинок”, – розказує дівчина.

Житло безкоштовне, але за комунальні платили по 26 доларів на місяць (680 гривень). Будинок має три поверхи. Там жили українці, які працювали на фapмaцевтичній компанії і будівельники. Умови в будинку непогані. Є зручності та техніка.

Були крадіжки. Декілька разів крали продукти. Будівельники постійно пuячили і водили дівчат в будинок. Доводилось постійно закривати кімнату, навіть коли йшла нагріти обід.

Перший день після приїду – вихідний. На другий день на роботу йшла через ліс. Старша по будинку показала дорогу. Бо відвозити ніхто не збирався, як в інших компаніях.

“В перший робочий день провели екскурсію на фабриці. Що робити ніхто не сказав. Поставили на об’єкт, а ти там сама розбирайся”, – каже Тетяна.

Робота полягала в упакуванні косметичних та лiкарських препаратів. Працювала в другу зміну ( 15:00 до третьої ночі). Субота – вихідний. Безкоштовний обідів не було, але раз в тиждень давали фрукти (яблука, банани, апельсини).

“За годину платили 2,80 долари (74 гривні). Після тижня роботи можна взяти аванс 26 доларів (680 гривень). При тому, що за тиждень могла ці гроші витратити і купити все, що захочу. На відміну від України, в Польщі ціни нижчі”, – поділилась вінничанка.

Місяць пропрацювала і вирішила поїхати додому, бо захвоpіла і самій було дуже важко адаптуватись. Зарплату затримали на тиждень. Добре, що в кишені залишалась 1000 гривень. Не знала, що треба завчасно попереджувати керівництво про звільнення. Тому дали штраф 5500 гривень. Його вирахують із зарплати, яку мають скинути на карту.

“Можливо я потрапила не в те місце і не в той час. Якщо поїду ще раз, то точно з чоловіком. Бо моральна підтримка надзвичайно важлива”, – каже Тетяна Чекайда.


Читайте також:


Залишити коментар: