Українець видав своє нелегальне перебування в Італії, вирішивши заплатити податки



Геннадій Архипенко, який прибув до Італії в далекому 1998 році за турвізою, так і не зміг отримати посвідку на проживання в країні. До теперішнього часу чоловік працював нелегально, поки не вирішив відкрити маленький бізнес за фальшивими документами.

- джерело.

Фальшиві документи для відкриття маленького бізнесу і чесної сплати податків. Як говорить Геннадій Архипенко в інтерв’ю місцевим ЗМІ, у нього просто не було іншого вибору. Українець, який прибув до Італії в 1998 році і до цих пір працював, не маючи дозволу на проживання, був виявлений поліцією. Це сталося в Альбенга (Савона). Поліцейські вияснили, що при собі посвідчення особи українця та інші документи є підробкою через місце проживання, зазначеного на вулиці, яка в принципі не існує в Альбенга.

“Я всього лише хотів працювати і платити податки”, – сказав затриманий чоловік.

Прибувши до Італії, Геннадій говорив тільки по-російськи. “Чоловік, який привіз мене сюди, кинув мене одного”, – говорить Геннадій. Потім термін дії його туристичної візи закінчився, але він знайшов дві нелегальні роботи. “Я повинен був утримувати себе, мою дружину і мого сина і допомагати моїм батькам в Україні. Вони отримують пенсію в розмірі 40 доларів, тому я був муляром вдень, а вночі працював офіціантом. Але я завжди хотів врегулювати своє перебування, платити податки і внески”, – додав чоловік.

Геннадій все чекав амністії, але так і не дочекавшись легалізації, отримавши фальшиве посвідчення особи та інші документи, за допомогою яких він навіть відкрив свою будівельну компанію. Геннадій працював з італійцями і з гордістю надавав регулярні податкові декларації, звітував по ПДВ. Але тепер він ризикує бути депортованим в Україну: “Там війна, і я боюся. Якщо я повернуся, я не знаю, що зі мною буде, я хочу залишитися тут, працювати і платити податки”, – говорить чоловік.


Читайте також:


Залишити коментар: