«Українець — означає ніхто»: з’явилися нові деталі жорстокого побиття таксиста у Польщі (відео)



Потерпілий 33-річний харків’янин Роман Куликов, котрого жорстоко побили у Варшаві, розповів про інцидент та образи на його адресу.

- джерело.

Про це повідомляють «Факти».

Він зазначив, що його побили троє п’яних поляків. При цьому ображали та заявляли, щоби “повертався в Україну”. Конфлікт же розгорівся через вимоги поляків, котрі сіли у таксі до чоловіка, вимкнути українську музику та ввімкнути польську. Згодом почув: «Чуєш, ку**о, що я тобі сказав!». Опісля Роман заявив, що далі своїх пасажирів не повезе.

«Уже після зупинки поляки почали викрикувати мені, що я українець, отже, в їхній країні я ніхто. Приїжджають сюди за хлібом, а самі так себе поведять. Повертайся в свою Україну. А тут поводься тихіше», — передав слова нападників Куликов.

Він також розповів, що окрім образ, поляки накинулися на нього з кулаками: повалили на землю та гамселили ногами. «В основному, били по голові. Я намагався зняти те, що відбувається, на камеру», — уточнив потрепілий.

Таксист також зазначив, що побиття відбувалося біля вокзалу, де було людно, але ніхто з людей навіть не втрутився. Після інциденту нападники втекли, а Куликов викликав поліцію і поїхав у лікарню знімати побої. Лікарі діагностували у нього множинні гематоми на голові та вивих колінного суглоба.

Українець додав, що за два з половиною роки роботи у варшавському таксі вже неодноразово чув від польських клієнтів образи та побажання «повертатися на батьківщину». Останнім часом таке відбувається все частіше.

«Тут українців вважають людьми другого ґатунку. Мені не раз давали зрозуміти, що я в цій країні ніхто і “повинен знати своє місце”. Часто клієнти заводять цю тему, ледь почувши мій акцент. Починають безсторонньо висловлюватися про Україну, намагаються спровокувати і, вочевидь, побачити мою реакцію. Кажуть, що я, як і інші “приїжджі українці”, для них “обслуговуючий персонал”. І чую таке не лише в таксі. Те саме буває посеред вулиці або в супермаркеті. До речі, в травмпункті, куди я потрапив після побиття, також зустрів українців, котрих хтось побив”, — підсумував Куликов.


Читайте також:


Залишити коментар: