«Україна не є державою української нації»: професор КНУ потужно звернувся до українців



Україна не є державою української нації. І взагалі: судячи зі складу керівництва, Україна – держава національних меншин.

- джерело.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів український науковець, доктор наук, громадський діяч, публіцист, письменник та професор Київського національного університету ім.Т.Шевченка Петро Масляк.

«Говорімо відверто, без фарисейства. Національною ідеєю будь-якої нації є створення та розбудова національної держави, – зазначив він. – А в українців є національна держава? Лише формально, але не реально, бо Президент – етнічний єврей, голова Верховної Ради – етнічний росіянин (тому йому цілком природно не подобається Закон «Про державну мову» – українську), глава МВС – етнічний вірменин тощо. А де українці!?».

За дослідженнями соціологів, за словами Масляка, на неокупованій частині України мешкає 92% етнічних українців.

«А нам розповідають, що ми багатонаціональна держава. Ми мононаціональна держава! І де ці 92% українців у керівництві держави? А скільки етнічних українців серед олігархів у нашій етнічно-клановій державі? А чому у нас закону немає, що українці мають бути присутні на 92% скрізь: серед олігархів, влади, власників ЗМІ?», – наголосив професор.

І додав: «Тому у цьому випадку ми можемо говорити про реальну дискримінацію корінної нації в Україні. Відтак, національна ідея в українців є, але вона до сьогодні не є реалізованою – Україна не є державою української нації. І взагалі: судячи зі складу керівництва, Україна – держава національних меншин».


Читайте також:


Залишити коментар: