Угорщина вирішила подвоїти допомогу своїй діаспорі на Закарпатті



Закарпатським угорцям Будапешт виділить удвічі більший бюджет, ніж планував раніше

- джерело.

Уряд Угорщини вирішив подвоїти витрати на допомогу закарпатським угорцям в сферах збереження і повнокровного розвитку національної меншини. Про це заявив представник уряду країни Арпад Янош Потап, передає Радіо Свобода.

Як заявив чиновник, Будапешт виділить для закарпатської діаспори три мільярди форинтів (близько 300 мільйонів гривень), замість запланованих 1,5 мільярда форинтів – в проекті пакета соціального допомоги на майбутній рік.

Потап додав, що ці кошти будуть розраховані на допомогу 23-24 тисячам осіб в сфері освіти, охорони здоров’я, культури і соціальної сфери у вигляді доплат до річного заробітку.

Варто зазначити, що про таке рішення угорського уряду представникам діаспори в Берегово повідомив статс-секретар МЗС Угорщини Левенте Мадяр, запевнивши, що цільова допомога на економічний розвиток угорської громаді за останні два роки досягла 17 мільярдів форинтів (1,7 млрд гривень), однак, з огляду на “непросте становище угорської громади”, вона може розраховувати на збільшення підтримки.

“Якщо існує держава і народ, які зацікавлені в сильній Україні, це – Угорщина і угорський народ. Адже чим вона сильніша, багатша і більш суверенна, тим краще для Угорщини і закарпатських угорців”, – повідав Мадяр.

Крім того, він підкреслив, що Угорщина бажає Україні успішно подолати труднощі і впоратися з викликами, і в цьому Будапешт готовий надати Києву всіляку допомогу, маючи лише одне прохання до України – забезпечити угорській нацменшини мирні умови життя і дотримання прав.


Читайте також:


Залишити коментар: