Учені розкрили ще один секрет вагітної єгипетської мумії



Під час нового дослідження експерти зайнялися повторним вивченням знаменитої 2000-річної вагітної єгипетської мумії.

Пише - джерело.

Дослідники заявили, що, незважаючи на те, що рентгенівські знімки та комп’ютерна томографія минулого року показали те, що виглядало як плід, учені припустилися помилки через комп’ютерну ілюзію і неправильне тлумачення томограми.

Про це пише The First News.

У минулих дослідженнях експерти з’ясували, що мумія була вагітною жінкою, яка за життя перебувала на 26-30 тижні вагітності. Жінка мала високий статус і їй було від 20 до 30 років, коли вона померла в I столітті до н. е. Причини смерті дізнатися не вдалося.

Проте єгиптологиня Варшавського університету Каміла Браулінська та її команда не погоджуються з минулими результатами дослідження щодо вагітності мумії. Тому вони вирішили провести окремий аналіз зображень реконструйованого вмісту тазу та порівняти його з результатами досліджень давньоєгипетських зародків. Так вони дійшли висновку, що насправді вміст живота мумії становив не плід, а 4 пакунки, які туди помістили давні бальзамувальники.

Нагадаємо, археолог-аматор за допомогою металошукача знайшов кинджал, який належав давньоримському воїну на південному сході Швейцарії. Потім професійні археологи одразу знайшли сотні артефактів у регіоні.


Читайте також:


Залишити коментар: